Echografie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Met deze techniek worden opnamen gemaakt van het houdings- en bewegingsapparaat.
Echografie wordt binnen de fysiotherapie gebruikt voor het onderzoek van spieren, pezen, slijmbeurzen, zenuwen, gewrichtsbanden, kapsels en botten.
Tevens wordt Echografie gebruikt ter ondersteuning van het onderzoek en de behandeling. Echografie maakt gebruik van geluidsgolven. Met behulp van een gel worden deze geluidsgolven het lichaam ingestuurd en door de verschillende weefsels teruggekaatst. Het teruggekaatste geluid wordt door een computer omgezet in afbeeldingen. De beoordeling van het echografisch onderzoek vindt direct tijdens het consult plaats.
De beelden worden in de vorm van foto’s en/of filmpjes vastgelegd en bewaard, zodat de gegevens bij een vervolgconsult of- onderzoek vergeleken kunnen worden.
Een echografisch onderzoek duurt ongeveer 25 minuten.
Echografisch onderzoek is snel, gemakkelijk en pijnloos. Bovendien is de techniek ongevaarlijk en kan het onderzoek zo vaak als nodig is herhaald worden. Met de uitkomsten van het echografisch onderzoek kan snel een diagnose worden gesteld. Deze diagnose vormt de basis van het persoonlijk behandelplan.

Neem contact met ons op en maak een afspraak.