Ik ben in 1976 afgestudeerd als fysiotherapeut bij de Stichting Haagse Academie voor Lichamelijke opvoeding.Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Foto-Jan-Wiegel-voor-website-II.jpg

Direct daarna ben ik gaan werken bij het revalidatiecentrum Delft en Omstreken, later bekend als Sophia revalidatiecentrum en nu bekend als Basalt revalidatiecentrum. Na eerst een aantal jaren als niet gespecialiseerde fysiotherapeut gewerkt te hebben ben ik in 1982 begonnen met de opleiding tot manueel therapeut bij de SOMT in Eindhoven. Hier ben ik op 31-01- 1987 afgestudeerd.
Bij het revalidatiecentrum waren revalidanten met langdurig bestaande ernstige rug-, nek-, en schouder klachten mijn aandachtsgebied.

Ik heb veel nascholingscursussen gevolgd bij de SOMT op dit terrein.

In 1989 heb ik met de opleiding tot fysiotherapeut bij hartpatiënten gestart die ik in 1990 heb afgerond.

Sinds die tijd heb ik deel uitgemaakt van het hartrevalidatie team in het revalidatie centrum. Het team dat het hartrevalidatie programma voor mensen met hartklachten verzorgd.
Van 1995 tot 2020 ben ik coördinator van dit programma geweest.
In 2019 ben ik begonnen met mij te specialiseren in de Fascia Integratie Therapie. Inmiddels ben ik gecertificeerd als fascia therapeut.
De fascia therapie is een zeer nuttige aanvulling bij het behandelen van revalidanten met langdurig bestaande pijnklachten.

Ik hoop u in praktijk Fysiotherapie Neervoort bij lichamelijke klachten van dienst te kunnen zijn.