Manuele therapie is een specifieke behandelwijze voor klachten van ”het bewegingsapparaat”. De lichaamsbouw van ieder mens is anders en daardoor ook de manier van bewegen, zodat je kunt spreken van een individueel bewegingspatroon.

Door tal van oorzaken (een ongeval, verandering van werkhouding, overbelasting e.d.) kan een verstoring optreden in het bewegingsapparaat, waardoor het niet meer optimaal kan functioneren. De hieruit voortkomende klachten kunnen behandeld worden door de gewrichten te bewegen op een zachte en zo mogelijk pijnvrije manier waarbij het individuele bewegingspatroon geoptimaliseerd wordt.

Deze behandelmethode wordt de “Eggshell-methode” genoemd, omdat een eierschaal nog niet zou breken door de kracht die gebruikt wordt bij de behandeling. Bij deze methode is dus absoluut geen sprake van het zogenaamde “kraken” of “rechtzetten”.
De grondlegger van deze vorm van manuele therapie is G. van der Bijl sr., men spreekt daardoor ook wel van de “Methode van der Bijl”.
Meer gedetailleerde informatie over manuele therapie vindt u op de website van De Vereniging van Manueel Therapeuten (VMT)

Neem contact met ons op en maak een afspraak.